Cea mai bună metodă pentru a arăta tinerilor să verifice

Partajarea este grijulie!

Acțiune

Tweet

Acțiune

Care este cea mai bună metodă pentru a le arăta copiilor să citească?

Potrivit Grupului Național de Lectură, „învățarea copiilor să manipuleze fonemele în cuvinte a fost extrem de eficientă în condiții de mentor cu o serie de cursanți într -o varietate de niveluri de vârstă, precum și niveluri de vârstă, precum și acea înțelegere fonemică mentor pentru copii îmbunătățesc substanțial substanțial Citirea lor mult mai mult decât o direcție care nu are orice tip de interes pentru conștientizarea fonemică. ” [1] Aceasta este o declarație făcută de Grupul Național de Lectură (NRP) în raportul lor intitulat „Învățarea copiilor să citească: o evaluare bazată pe dovezi a literaturii de studiu de cercetare științifică despre lectură, precum și implicațiile sale pentru instruirea de lectură.” Este ușor pentru părinți să le arate tinerilor să citească.

Direcția de înțelegere fonemică a fost aleasă pentru evaluare de către NRP în raportul lor, deoarece studiile au determinat înțelegerea fonemică, precum și înțelegerea scrisorilor ca doi dintre cei mai buni predictori despre cât de bine vor descoperi copiii care vor fi verificați în primii 2 ani de intrare în școală . Există dovezi științifice puternice care să sugereze că instrucțiunile de înțelegere fonemică sunt o parte crucială în asistarea copiilor să stabilească abilități de lectură. Această tehnică face să fie de bază să le arate tinerilor să citească.

Direcția de înțelegere fonemică este cea mai bună metodă de a le arăta tinerilor să citească.

Un studiu de cercetare a discutat despre existența înțelegerii fonemice la copiii austrieci cu vârste cuprinse între 6 și 7 ani, care nu au putut să verifice atunci când au intrat în școală. Acest studiu de cercetare a descoperit că o mulțime de copii nu au avut o singură acțiune corectă în testul lor despre o sarcină de substituție de bază a vocalei. Cu toate acestea, câțiva copii care au prezentat o înțelegere fonemică ridicată au marcat aproape de cea mai bună aceeași sarcină. Studiul de cercetare a specificat suplimentar că „a existat o anumită legătură predictivă între diferențele preliminare de înțelegere fonemică, precum și succesul în descoperirea pentru a verifica, precum și a vraji.” Chiar și mult mai important, studiul de cercetare a sugerat că a fost abilități de înțelegere fonemică, precum și nu IQ, care au prezis exactitatea lecturii, precum și ortografia la sfârșitul primului grad. Copiii cu o înțelegere fonemică ridicată la începutul gradului 1 au avut o lectură ridicată, precum și realizări de ortografie la sfârșitul primului grad, în comparație cu unii copii cu o înțelegere fonemică scăzută, care au avut dificultăți în descoperirea verificării, precum și a vraja. [2]

Înrudite sunt o mami săracă dacă nu -l las pe tânărul meu să joace Fortnite?

În raportul Grupului Național de Lectură, aceștia și -au dat seama că impactul avantajos al înțelegerii fonemice asupra lecturii durează mult peste perioada de formare. În timp ce direcțiile de înțelegere fonemică se dovedesc că ajută substanțial copiii să descopere citirea, nu este un program total de lectură. Ceea ce face, este să furnizați copiilor o bază de înțelegere fundamentală a limbajului alfabetului. Analiza NRP a arătat, de asemenea, că direcțiile fonice creează beneficii considerabile pentru cursanții de la grădiniță cu clasa a 6 -a, precum și este, de asemenea, utilă pentru copii, cu descoperirea dificultăților verificate.

Copiii care sunt învățați cu fonică, precum și cu direcțiile de înțelegere fonemică sunt capabili în mod constant să decodeze, să citească, precum și să vrăjească, precum și chiar au demonstrat o îmbunătățire considerabilă în capacitatea lor de a înțelege textul. Chiar și copiii mai mari care obțin aceste învățături similare și -au îmbunătățit capacitatea de a decoda și de a vraji. NRP a făcut o declarație crucială care să afirme că „Înțelepciunea convențională a sugerat că este posibil ca cursanții de grădiniță să nu fie pregătiți pentru instrucțiuni fonice, această presupunere nu a fost susținută de date. Impactul direcției fonice timpurii sistematice au fost considerabile, precum și considerabile în grădiniță, precum și în clasa I, ceea ce indică faptul că programele fonic sistematice trebuie să fie implementate atât la nivel de vârstă, cât și la niveluri de clasă. ”

Cu toate acestea, aș dori să mă lărg în plus, afirmând că copiii cu vârsta de doi ani pot descoperi pentru a face check -out cu instrucțiuni de înțelegere fonemică. Dacă un copil mic poate vorbi, atunci trebuie să poată descoperi să citească, chiar dacă sunt la vârsta de doi ani. De fapt, am dovedit acest lucru cu propriii mei copii. Am început să -i mentorăm pe copilul nostru la 2 ani, precum și la 8 luni, precum și ea era extrem de capabilă să citească deTimpul avea doar 2 ani, precum și 11 luni.

Chiropractică înrudită, precum și probleme de proteine ​​la bebeluși

Faceți clic chiar aici pentru a descoperi multe mai multe despre fonicul simplu, pas cu pas, precum și despre programul de înțelegere fonemică pe care îl utilizăm pentru a le arăta tinerilor să citească.

Această publicație a fost sponsorizată de ChildrenLearningReading.com. Programul de bază pentru citirea internetului pentru copii mici.

1. Institutul Național de Sănătate și Wellness Kid, precum și dezvoltare umană. (2000). Raportul Grupului Național de Lectură. Mentor Kids To Read: O evaluare bazată pe dovezi a literaturii de studiu de cercetare științifică privind lectura, precum și implicațiile sale pentru direcția de lectură (publicația NIH nr. 00-4769). Washington, DC: Biroul de imprimare guvernamental al SUA.

2. Cognition. 1991 sept. 40 (3): 219-49.
Conexiunea înțelegerii fonemice la achiziția de lectură: mult mai multă repercusie decât precondiția, oricât de importantă.
Wimmer H, Landerl K, Linortner R, Hummer P.
Universitatea din Salzburg, Austria.

Link către această postare: cea mai bună metodă de a le arăta tinerilor să citească

0/5

(0 recenzii)

Împărtășirea este grijulie!

Acțiune

Tweet

Acțiune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *