Recenzie de carte pentru noi părinți: The Wonder Weeks

Când am postat o listă de 9 cărți pentru noi mame și tătii, am lăsat o carte recomandată de cititorul din New Jersey Rebecca Cain, The Wonder Weeks pentru că nu am auzit niciodată despre a vrut să învețe mai multe. I -am cerut lui Rebecca să -mi spună multe mai multe despre carte și ea ne -a făcut toată favoarea oferind un rezumat grozav. Iată ce a spus:

În viața mea anterioară corporativă, am prosperat pe calendare și programe, planuri de proiect și obiective delimitate de etape. M-am gândit că părinții vor avea cel puțin unele asemănări ”„ Citește cum să faci, să stabilești cronologia, să execute, obiectivul atins. (Râdeți derizoriv acum, așa cum ar trebui să fiți.) Deoarece soțul meu călătorește frecvent la nivel internațional pentru muncă, de săptămâni întregi, am externalizat o mare parte din lectura noastră prenatală pentru că altfel ar fi avut un moment greu să Descifră știri de limbi străine. El a fost grozav la rezumarea celor 5 lucruri pe care ar trebui să le facem absolut „„ sau să evităm să facem ”„ pentru a garanta că adăugarea noastră de timp va fi fericită, sănătoasă, dormind, efectuând calcul în capul ei, etc. „D notat de pătuț, sau temperamentul ei pur și simplu nu s-a împrumutat la rețetele lor. Câteva săptămâni în care am înțeles că rolul coaster numit „nou -născut”, tocmai m -am îmbarcat nu am inclus o funcție de calendar.

Mi -aș dori, în schimb, să -l fi citit pe soțul meu săptămânile minunate: cum să stimulez dezvoltarea mentală a copilului tău și să -l ajut să -și transforme cele 10 faze previzibile, grozave, înfiorătoare, în salturi minunate înainte, întrucât cred că este înarmat cu ideea acestei piese I Ar fi fost mult mai încrezător ca un nou părinte și mult mai curios, mai degrabă decât anxios, despre modul în care noul meu copil experimenta lumea. Și, aș fi avut unul dintre acele planuri de proiect (cel puțin în lovituri largi curate) pe care le -am iubit atât de mult când viața ar putea fi afișată curat în Excel (Wistful Susp).

Pe baza a 35 de ani de cercetare realizată de echipa academică a soțului și soției olandeze, Hetty Van de Rijt și Frans Plooij, The Wonder Weeks oferă o perspectivă de comportament pentru copii, bazată pe vârstă, concentrată pe 10 „salturi” de dezvoltare distincte de la naștere până la 20 de luni. În plus față de expunerea când (ca și în câteva săptămâni, până la vârsta gestațională), vă puteți aștepta ca copilul dvs. să fie mult dificil, acestea prezintă, de asemenea, înregistrări din jurnal de la 15 familii la fiecare salt și să ofere optimism că „Săptămâna minunată” se va încheia cu o creștere pozitivă pentru copilul tău. Sincer, este cel mai apropiat lucru de un cristal-ball-pentru-părinți pe care i-am văzut.

O mamă cu un bebeluș ușor mai în vârstă mi-a sugerat cartea Wonder Weeks pentru mine când am fost la capătul meu cu un aspect înflăcărat, plângând, care nu dorm, în vârstă de 8 săptămâni, întrebându-mă dacă copilul meu anterior frumos a suferit o schimbare completă de personalitate. „Oh, este o săptămână minunată, a spus ea, practic. „Există altul în curând. Obțineți cartea, există un calendar. ”

Un calendar?!

Sceptic cu privire la puterea predictivă a cărții, așa că m -am înregistrat pentru prima dată pentru serviciul de alarmă total gratuit, care a promis că mă va avertiza prin e -mail la următorul salt cu câteva zile înainte de a începe. Câteva săptămâni mai târziu am primit prima mea alertă; La două zile după aceea, ea a fost bine în următorul salt, cu agățarea sa asociată, plânsul și crăpătura („cele trei C”).

Convins, am achiziționat aplicația (1,99 USD pentru iOS și Android) și cartea electronică completă (12,99 USD pe dispozitivul dvs. iOS). De asemenea, puteți achiziționa capitole individuale doar pentru vârstele pe care le doriți; Deoarece săptămânile minunate sunt cronometrate în funcție de data scadenței unui copil, mai degrabă decât data nașterii, am găsit cronometrul și aplicația cu adevărat valoroasă, pentru că fac matematica pentru mine.

Potrivit autorilor:

Am constatat că, în mod surprinzător, toți bebelușii normali, sănătoși sunt mult mai sfâșiați, supărătoare, solicitante și înfiorătoare la aceleași vârste ”, din cercetările noastre, acum suntem capabili să prezicem, practic până la săptămână, când părinții se pot aștepta la bebelușii lor Pentru a parcurge aceste „faze de tip„ ”. ¦ Durarea acestor perioade, un copil plânge dintr -un motiv întemeiat” ¦ [Aceasta] este o carte despre cum să înțelegi și să faci față copilului tău atunci când este provocator și cum să te încânte him many as he grows.

În plus față de complotul când vă puteți aștepta mult mai mult sau mai puțin să fie mult mai dificil decât de obicei, în fiecare capitol Van de Rijt și Plooij conturează semnalele comportamentale ale viitorului salt, iar noile abilități vor începe să expună ulterior . They also offer ideas on how to engage these particular emerging abilities, so that playtime helps baby make better sense out of what’s going on in his brain. To help you later remember these blurry but stunning times, the book offers a diary for you to record your own child’s progress through the leaps. Overall, they present a joyful and upbeat method to understanding your baby, with little of the “heed us or else” tone I’ve discovered in numerous other parenting books.

Beyond the peek into the future and the modicum of forward-planning it affords my otherwise anything-can-happen-with-a-baby life, I appreciate the positive sUPORT și „LUMINA LA CĂRĂTORUL TUNELULUI”, Wonder Weayws oferă pentru fiecare salt. Simțiți că autorii vă caută de fapt și pentru bebelușul dvs. și, într -adevăr, doriți ca amândoi să aveți cea mai fericită experiență pe care o puteți. Când primesc „Alerta LEAP”, îmi reamintesc că sunt mult mai răbdătoare, mult mai înțelegătoare, că fiica mea trece printr -un timp confuz și de aceea plânge/Cranky/Clingy ”„ Și, de multe important, a câștigat ” Nu durează pentru totdeauna. Calendarul spune așa.

Puteți găsi o copie hard a The Wonder Weeks pe Amazon (mai ușor de partajat cu partenerul dvs.), o versiune Kindle (jumătate din preț) sau să cumpărați capitole individuale pe site-ul web al autorilor.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *