Apnee de somn: mult mai mulți bărbați o au, dar este la fel de periculos pentru femeile

împărtășirea este grijulie!

Acțiune

Tweet

Acțiune

În timp ce studiile arată că bărbații sunt diagnosticați cu apnee de somn în jur de două ori mai des decât femeile, acest lucru nu indică faptul că această tulburare de respirație este mai puțin severă în cadrul populației de sex feminin. Femeile cu apnee de somn au episoade periodice de încetare a respirației în timpul somnului, care provoacă diferite grade de privare de oxigen, ceea ce duce la simptome precum letargia în timpul zilei.

Femeile lucrează în locuri de muncă și cariere mai mult și mai greu ca niciodată. Cuplă asta pentru a ajuta la creșterea unei familii și a avea grijă de casă și nu este neobișnuit multe femei care se plâng că sunt obosite. Cei cu apnee de somn au o povară suplimentară. Oboseala în timpul zilei și ceața mentală sunt două dintre cele mai frecvente efecte secundare timpurii ale apneei de somn.

Pacienții cu apnee obstructivă de somn (OSA) au o afecțiune genetică care face ca mușchii gâtului să se dea înapoi în timp ce dormi. Rezultatul este un blocaj al căilor respiratorii superioare. Femeile cu această tulburare pot înceta să respire de sute de ori pe noapte, cu unele episoade care au durată până la un minut. În funcție de severitatea afecțiunii, privarea de oxigen poate face ravagii asupra corpului și minții femeilor.

Terapia cu un dispozitiv numit producător de CPAP (acronimul înseamnă „presiunea continuă pozitivă a căilor respiratorii”) este creată pentru a opri oprirea respirației prin presiunea aerului livrată în nas printr -o mască pe care individul o poartă în timp ce adormi. Totuși, ceea ce are cercetătorii și profesioniștii medicali foarte preocupați este estimarea că doar un procent mic de femei (și bărbați) care au această tulburare știu că o au.

Într -un studiu, 10.000 de femei între 20 și 70 de ani au făcut un sondaj de bază despre somn. Din acest număr, 400 dintre sondaje au indicat prezența posibilă a apneei de somn. La testarea peste noapte a acestor femei într -un centru de somn, rezultatele au arătat că 50 la sută au avut de fapt OSA.

Și interesant, nu un procent mare dintre aceste femei au avut simptomul comun de oboseală în timpul zilei. O mulțime de simptome evidente ale femeilor au fost tensiunea arterială ridicată, la care medicii știu că apneea de somn poate duce. S-a constatat că mult mai mult de două ori mai mult decât multe femei obeze decât femeile non-obeze din studiu au OSA. Dintre cei care au verificat pozitiv, 20 la sută au fost diagnosticați cu o formă moderată a afecțiunii, în timp ce 6 la sută au avut o formă severă.

Mesajul pentru femei este simplu: apneea de somn poate fi o afecțiune periculoasă și potențial care poate pune viața în pericol. Dacă aveți simptome, în special neexplicate în timpul zilei de oboseală și probleme de gândire, consultați un medic, care este singurul care poate diagnostica în mod corespunzător OSA.

Magazinul CPAP este un comerciant principal de mașini CPAP, măști și accesorii utilizate în tratamentul apneei de somn. Pentru a afla multe mai multe despre magazinul CPAP, puteți vizita site -ul lor.

Link către această postare: Apnee de somn: mult mai mulți bărbați o au, dar este la fel de periculos pentru femei
Înrudite 3 lucruri pe care trebuie să le știți despre Covid-19 dacă aveți o condiție autoimună

0/5

(0 recenzii)

Împărtășirea este grijulie!

Acțiune

Tweet

Acțiune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *