Sfaturi pentru citirea unei cărți de imagini pentru copilul tău

Împărtășirea este grijulie!

Acțiune

Tweet.

Acțiune

https://apis.google.com/js/plusone.js

Citirea poveștilor cu voce tare pentru copii este probabil o activitate care se întâmplă în fiecare zi într -o clasă preșcolară și grădiniță. A fost o activitate pe care am așteptat -o cu nerăbdare în fiecare zi cu elevii mei, deoarece a fost un moment liniștit pentru a face plăcere în literatură și ilustrații uimitoare în timp ce împărtășeam idei și întâlnește personaje interesante. Citirea poveștilor a furnizat, de asemenea, oportunități grozave pentru dezvoltarea abilităților în mai multe domenii generale:

Stând nemișcat și acordând atenție – copiii mici (așa cum sunt sigur că știți) nu au o atenție naturală în mod natural. Învață să -și crească capacitatea de a sta liniștit și de a acorda atenție practicând. Poveștile de implicare sunt optime pentru furnizarea de practici în acest domeniu.

Procesare auditivă – Copiii învață să asculte cuvintele din poveste și să le proceseze sensul. Ei pot asculta detalii despre personaje, setarea și acțiunea din poveste. Ei pot exersa ascultarea de indicii și făcând predicții despre ceea ce se va întâmpla. Aceștia pot prelucra ceea ce se desfășoară în poveste și pot să o raporteze la propriile lor experiențe.

Îmbunătățirea vocabularului – Copiii pot învăța cuvinte noi și își pot îmbogăți vocabularul ascultând literatura grozavă pentru copii.

Discriminare vizuală – Copiii pot obține o practică utilă verificând detaliile din ilustrațiile cărților de imagini. Cărțile de dimensiuni mari cu fonturi mari (numite în mod corespunzător „cărți mari”) pot oferi copiilor oportunități de a vedea cuvinte în mod continuu în tipar. Unele dintre aceste cuvinte comune devin apoi cuvinte de vedere pe care copiii le pot citi „la vedere” fără a fi nevoie să le sune. Copiii pot afla, de asemenea, despre conceptul unui cuvânt ca un grup de scrisori separate de un spațiu atunci când verifică textul în cărți mari.

Înrudite cum să ai o experiență de cumpărături pentru școală satisfăcătoare

Audierea și împărtășirea ideilor – discuții despre poveștile pe care copiii le aud creează oportunități pentru copii de a -și împărtăși ideile cu ceilalți și de a învăța să le permită altora să împărtășească idei.

Modalități de a citi cărți de imagine acasă

Citirea cărților de imagini acasă vă oferă posibilitatea de a citi o carte mai mult de o dată. Copiii adoră să audă o carte de -a lungul timpului și se simt familiarizați cu textul și ilustrațiile. Acesta este un lux grozav pe care l -am avut rar ca profesor, dar unul care vă oferă șansa de a tehnici o carte într -o varietate de moduri.

Citind de la început până la sfârșit fără a se opri – autorii cărților copiilor mici au de obicei grijă grozavă cu limbajul și prezentarea cuvintelor din cărțile lor. Un ritm anume este de obicei stabilit, iar citirea unei cărți fără a opri discuțiile sau comentariile poate evidenția acest ritm și poate adăuga plăcerea poveștii. De asemenea, citirea fără oprire le oferă copiilor șansa de a „sări în poveste” înșiși și de a deveni pe deplin cufundat în acțiune.

Întreruperea să comenteze, să răspundă la întrebări sau să pună întrebări – pot exista cazuri în care clarificarea este valoroasă pentru un copil și întreruperea pentru a comenta un punct confuz îl ține pe copilul angajat în poveste. În alte momente, cititorul pentru adulți poate fi curios cu privire la acțiunea copilului asupra comportamentului unui personaj sau a unei situații din poveste și a avea o conversație rapidă este adecvată. A pune întrebări sau a genera comentarii poate păstra, de asemenea, un copil concentrat pe poveste, știind că acțiunile sale vor face parte din experiența de citire a poveștii.

Antrenament legat de ghiveci – sfaturi și sfaturi

Practicarea abilităților – Unele cărți furnizează practici grozave cu abilități precum identificarea rimei, recunoașterea scrisorii și a numărului și numărarea. Când citiți aceste cărți, întrerupeți pe fiecare pagină pentru a oferi copilului șansa de a exersa o anumită abilitate este utilă. Adesea, în aceste cazuri, am citit prima dată povestea de la început până la sfârșit pentru a le oferi copiilor șansa de a se bucura în linia poveștii și ilustrații. Apoi ne întoarcem și citim o pagină la un moment dat, oprindu -ne pentru a exersa abilitatea. De exemplu, cu cărți de rime, puteți alege să citiți textul, oprindu -vă pentru a permite copilului dvs. să completeze rima lipsă. Odată cu numărarea cărților, încurajați -vă copilul să atingă fiecare imagine în timp ce contează cu voce tare.

Discuții de urmărire-de multe ori este grozav să citiți pur și simplu o carte de imagini uimitoare și să vă bucurați de ea pe cont propriu. În alte cazuri, în care timpul permite, discuțiile de urmărire pot îmbogăți povestea. Împărtășind idei despre CHaractorii, acțiunea sau setarea pot stimula imaginația și abilitățile de rezolvare a problemelor unui copil. Poate copilul tău să se gândească la un alt sfârșit al poveștii sau la o altă opțiune a problemei prezentate în carte? Poate că copilul tău a avut o experiență similară cu cea descrisă în poveste și vrea să vorbească despre sentimentele sale în această privință. Copilul tău poate pur și simplu să se bucure să -și împărtășească ideile (ilustrația lui preferată sau o parte din poveste, de exemplu), știind că el are atenția ta nedivizată.

Renee Abramovitz este o fostă profesor preșcolară și grădiniță care s-a retras în 2008 pentru a deveni „bunica cu normă întreagă” pentru cei patru nepoți uimitori ai săi. Ea este pasionată de ideea că toți părinții sunt primul copil și o mulțime de profesori cruciali și se străduiește să le ofere părinților instrumentele și încrederea de care au nevoie pentru a lucra cu succes cu copiii lor acasă.

Accesați Renee la www.schoolsparks.com pentru informații despre a vă ajuta copilul să dezvolte abilități cruciale de citire a școlii. Pe site -ul ei veți găsi un test de pregătire pentru grădiniță gratuită, plus sute de foi de lucru gratuite pentru grădiniță.

Învățarea înrudită pentru a utiliza un antrenor de ghiveci

Link către această postare: Sfaturi pentru citirea unei cărți de imagine pentru copilul tău

0/5.

(0 comentarii)

Partajarea este îngrijită!

Acțiune

Tweet.

Acțiune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *